11 - 12 Φεβρουαρίου 2017

Χοροκινητική Θεραπεία : Συνάντηση Γνωριμίας

Από τη στιγμή που γεννιόμαστε κινούμαστε. Ο αρχικός μας τρόπος επικοινωνίας, όταν ακόμα δεν έχουμε την λεκτική δυνατότητα, είναι μέσω της κίνησης, και αυτό μας ακολουθεί σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Ακόμα και σε στιγμές φαινομενικής ακινησίας, οι μεταβλητές της κίνησης είναι ενεργές: η καρδιά μας συνεχίζει να χτυπά, το αίμα τρέχει, η αναπνοή συνεχίζει τη ρυθμική της ακολουθία.

 

Το σώμα μας είναι φορέας συναισθημάτων, σκέψεων, κινήτρων συνειδητών και ασυνείδητων. Στη χοροθεραπεία το σώμα δεν είναι απλά ένα “δοχείο” όπου όλα τα παραπάνω εναποτίθενται. Αντίθετα, παίζει ενεργητικό ρόλο στις αποφάσεις μας, στον τρόπο που δρούμε και υπάρχουμε στον κόσμο. Είμαστε ο ενσώματος εαυτός μας.

 

Σε αυτή τη διήμερη συνάντηση γνωριμίας θα έρθουμε σε επαφή βιωματικά με τις βασικές έννοιες της χοροκινητικής θεραπείας. Θα ακούσουμε τι έχει να μας πει το σώμα, θα υφάνουμε ιστορίες με άλλα κινούμενα σώματα, θα δώσουμε χώρο στο φανταστικό, στο συμβολικό-μεταφορικό και στο πραγματικό επίπεδο λειτουργίας.

 

Λίγα λόγια για την Χοροκινητική Θεραπεία (χοροθεραπεία):

Η Χοροκινητική Θεραπεία (Dance Movement Therapy) εντάσσεται στις θεραπείες μέσω τέχνης και είναι μια μέθοδος ψυχοθεραπείας που χρησιμοποιεί το σώμα και τις μη λεκτικές εκφράσεις του σώματος για να προωθήσει τη συναισθηματική, συμπεριφορική, κοινωνική και φυσική κατάσταση του ατόμου. Εφαρμόζεται τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό πλαίσιο.

 

Στη Χοροκινητική Θεραπεία βασική αρχή είναι ότι όλοι μπορούμε να κινηθούμε και να χορέψουμε. Η κίνησή μας ενέχει νόημα σε προσωπικό επίπεδο.

Ο θεραπευτής παρέχει ένα ασφαλές περιβάλλον για παράθεση συναισθημάτων και σκέψεων που προκύπτουν από την κινητική εμπειρία.

Δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία, μόνο άνετα ρούχα!

 

Τη συνάντηση θα συντονίσει η Έλενα Καραμπούλα. 

Η Έλενα Καραμπούλα είναι Χοροκινητική Θεραπεύτρια (ΜΑ in Dance Movement Therapy, Universitat Autonoma de Barcelona). Έχει πτυχίο στην Ιστορία του Ελληνικού Πολιτισμού από το ΕΑΠ, και σπουδές στη δημοσιογραφία. Έχει δουλέψει με ενήλικες με νοητική υστέρηση και ψυχικές διαταραχές σε κέντρα ημέρας και οικοτροφεία, και με παιδιά με αυτισμό. Σήμερα εργάζεται εθελοντικά στο νοσοκομείο ημέρας του ΕΠΙΨΥ συντονίζοντας ομάδες Χοροκινητικής Θεραπείας για ενήλικες με ψυχικές διαταραχές και διατηρεί σταθερή συνεργασία με την εταιρεία Ψυχολογικών Υπηρεσιών Άερτον.

 

Ημερομηνία : 11-12 Φεβρουαρίου 2017

Διάρκεια: 4 ώρες (2 δίωρες συναντήσεις, Σάββατο & Κυριακή 12:00 - 14:00)

Κόστος: 40 ευρώ

 

Τόπος: άερτον, Τσόχα 23, μετρό Αμπελόκηποι.

 

Περιορισμένος αριθμός θέσεων: 6-8 άτομα.

Δηλώσεις συμμετοχής έως Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017 στο info@aerton.gr ή στο τηλέφωνο 210 72 29 567

www.aerton.gr