Κύκλος υποστηρικτικών συναντήσεων μαθητών της Γ’ Λυκείου

 

Ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, θα ξεκινήσει στην άερτον - ψυχολογικές υπηρεσίες ένας κύκλος υποστηρικτικών συναντήσεων για μαθητές της Γ’ Λυκείου, με κεντρική ιδέα τη διαχείριση του άγχους των Πανελληνίων.

 

Η θεματολογία θα είναι  διαφορετική σε κάθε συνάντηση. Το πρόγραμμα στοχεύει στην αποφόρτιση των μαθητών  και στην επίτευξη της ψυχικής τους ηρεμίας, καθώς και σε τρόπους αντιμετώπισης του άγχους τους. Παράλληλα, θα μπορέσει να βοηθήσει τους νέους που νιώθουν ότι δεν μπορούν να μιλήσουν για συγκεκριμένα συναισθήματα και σκέψεις που έχουν, σε ένα προστατευμένο πλαίσιο, και να τους δώσει ‘όραμα’ για να πετύχουν. Τέλος, θα φέρει τους εφήβους με τις ίδιες ανάγκες, φόβους και άγχη σε επαφή μεταξύ τους. Κάθε βίωμα και προσωπική εμπειρία που εκφράζεται στις συναντήσεις διασφαλίζεται από το απόρρητο της διαδικασίας.

 

Ενδεικτική θεματολογία των συναντήσεων:

  • Προσδοκίες του ατόμου από τις Πανελλαδικές εξετάσεις (Επιτυχής ένταξη σε σχολή της επιλογής του ή της επιλογής των γονέων; Τι είναι η επιτυχία εν γένει;)
  • Τί σημαίνει αποτυχία; Ποιος θεωρείται ‘αποτυχημένος’;
  • Τρόποι να αναγνωρίζουμε συμπτώματα άγχους και πίεσης που εμφανίζονται στο σώμα μας (πχ. ταχυκαρδίες, κρίσεις πανικού, δερματικά εξανθήματα, στομαχικοί πόνοι) και αντιμετώπιση τους. Αναγνωρίζουμε πότε έχουμε εξωθήσει τον εαυτό μας στα όρια του;
  • Η εμπειρία και οι συμβουλές ενός επιτυχόντος στις Πανελλαδικές εξετάσεις
  • Τεχνικές διαχείρισης άγχους (ρύθμιση αναπνοής, οραματισμός μιας γαλήνιας εικόνας) και τρόποι αποφόρτισης από το στρες
  • Εφηβεία: περίοδος μετάβασης - εγκατάλειψη αντικειμένων αγάπης παιδικής ηλικίας και στροφή προς τον εαυτό και προς νέα αντικείμενα. Διερεύνηση των προσωπικών δυνάμεων με στόχο την επιτυχία. Ποια θα ήθελε να είναι και ποια είναι πραγματικά. Συμφιλίωση με τον εαυτό, τις δυνατότητες και τα όρια του.

 

Ορίζεται ως μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε ομάδα τα 10 άτομα, με δυο συναντήσεις τον μήνα κάθε Κυριακή.

 

Συντονισμός ομάδας: Φουρτούνη Μυρτώ (ψυχολόγος)

 

Διάρκεια: 1,5 ώρα

Τόπος: Τσόχα 23, Αμπελόκηποι

Κόστος: 20€

 

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 6982581941.