Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Βιωματικό Εργαστήριο Δραματοθεραπείας - «Πες μου ένα παραμύθι… »: η αξία της Αφήγησης στην εποχή της Εικόνας.

«…Δεν ξέρω κανένα παραμύθι. Κανένα από τα χαμένα αγόρια δεν ξέρει παραμύθια », είπε ο Πήτερ.

«Τι φρικτό !, είπε η Γουέντι.

«Ξέρεις γιατί τα χελιδόνια χτίζουν τις φωλιές τους στις μαρκίζες των σπιτιών;… Για να ακούνε τα παραμύθια».

J.M. Barrie, Πίτερ Παν ή το παιδί που αρνιόταν να μεγαλώσει

Η δημιουργία και η αφήγηση μιας ιστορίας αποτελούν  σημαντικές δραματοθεραπευτικές τεχνικές, χρήσιμες στη θεραπευτική εργασία με παιδιά, εφήβους αλλά και ενήλικες.

Γιατί, όμως, είναι τόσο σημαντικό να μας ακούν; Γιατί είναι τόσο σημαντικό να διηγούμαστε ιστορίες ;

 Στα πλαίσια αυτού του εργαστηρίου, θα μας δοθεί η δυνατότητα να εξερευνήσουμε και να επεξεργαστούμε τη σχέση μας με τα παραμύθια καθώς αποτελεί λειτουργία διαχρονική, διατρέχει όλη μας τη ζωή και την ιστορία μας , είναι συνυφασμένη με τη φύση μας  και με την ύπαρξη του κόσμου.

Στόχος του βιωματικού εργαστηρίου είναι να ξαναπροσεγγίσουμε την αξία του να μιλάμε, την αξία του να αφηγούμαστε ιστορίες αλλά και να μας αφηγούνται, σε μία εποχή όπου όλα είναι εικόνα, σε μια εποχή της παγκοσμιοποίησης όπου εγγράφεται στο κοινωνικό πεδίο ως μία διαδικασία από-συμβολοποιήσεων και τέλους των παραδοσιακών μύθων και των μεγάλων αφηγήσεων, ρήξης του κοινωνικού ιστού και διαρκούς αποξένωσης του ατόμου από τον εαυτό του και τους Αλλους.

Το εργαστήριο έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα, είναι βιωματικό και απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας και κοινωνικών επιστημών, σε εκπαιδευτικούς όλων των  βαθμίδων αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται για τη Δραματοθεραπεία σαν μέθοδο ψυχοθεραπείας.

 

Υπεύθυνη εργαστηρίου :  Μακρογιάννη Ελένη, ψυχολόγος, δραματοθεραπεύτρια, μέλος του Δ.Σ. της Ενωσης Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδος, Ε.Δ.Π.Ε.

 

Το σεμινάριο είναι βιωματικό και για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων. Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει κατόπιν αποστολής αίτησης συμμετοχής (Συμπληρώνετε: Ονοματεπώνυμο, Ιδιότητα, τυχόν επαγγελματική εμπειρία, Τηλ. επικοινωνίας, Ε-mail επικοινωνίας) στο info@aerton.gr έως την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017 . 

 

Ημερομηνία : 27 Μαΐου 2017

Διάρκεια: 3 ώρες (17:30 - 20:30)

Κόστος: 20 ευρώ

 

Τόπος: άερτονΤσόχα 23, μετρό Αμπελόκηποι.

info@aerton.gr, 210 72 29 567

www.aerton.gr