Ανοιχτό Βιωματικό Σεμινάριο Ψυχοδράματος

 

Το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019  και ώρα 10:45 π.μ. θα πραγματοποιηθεί ένα 2ωρο βιωματικό σεμινάριο γνωριμίας με το Ψυχόδραμα με ελεύθερη συμμετοχή.

 

Λίγα λόγια για το ψυχόδραμα

Το ψυχόδραμα (=η δράση της ψυχής) είναι μια ψυχοθεραπευτική μέθοδος ομαδικής εμπειρίας που βασίζεται στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας και του αυθορμητισμού. Ιδρυτής του ψυχοδράματος ήταν ο ψυχίατρος Jacob Moreno (1889-1974), ένας από τους πρωτοπόρους της ομαδικής ψυχοθεραπείας.

 

Μέσω του ψυχοδράματος ο καθένας παίρνει ρόλους, μοιράζεται με την ομάδα βιώματα και εμπειρίες, συνδέεται και ταυτίζεται με τα υπόλοιπα μέλη μέσα στ ένα φιλικό και ασφαλές πλαίσιο.

 

Η «σκηνή» είναι ο χώρος που το άτομο ανακαλεί εικόνες από το παρελθόν, βιώνει  το  παρόν, οραματίζεται και σχεδιάζει το μέλλον. Σε όλη αυτή τη διαδρομή υποστηρίζεται από τους συντονιστές και τα «βοηθητικά εγώ» ου είναι τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

 

Αυτό που επιτυγχάνεται μέσα από την ψυχοδραματική διαδικασία είναι η αυτογνωσία, η ενδυνάμωση, η επίλυση προσωπικών συγκρούσεων, η αντίληψη και κατανόηση του «άλλου», η δημιουργία νέων ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων που θα μας οδηγήσουν στην επαγγελματική, οικογενειακή και προσωπική μας εξέλιξη.

 

Η «κάθαρση» όπως και στο αρχαίο θέατρο, έρχεται να λυτρώσει, να ανακουφίσει και να απελευθερώσει τον «πρωταγωνιστή» σε μία απόλυτα επιτυχή «πρόβα ζωής».

 

Σε ποιον απευθύνεται το ψυχόδραμα

Στο Ψυχόδραμα μπορεί να έρθει οποιοσδήποτε θέλει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του, να βελτιώσει τις διαπροσωπικές του σχέσεις, να διερευνήσει τον εαυτό του. Καθένας μπορεί να βιώσει μια μοναδική εμπειρία ενδυνάμωσης και αλήθειας.

 

Για τη συμμετοχή δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία, μόνο άνετα ρούχα, αυθορμητισμός και όρεξη για παιχνίδι!

 

Ημερομηνία: Σάββατο 2 Ιουνίου 2019

Ώρα: 10:45 – 12:45

Χώρος διεξαγωγής : άερτον, Τσόχα 23, Αμπελόκηποι

Συντονιστές : Αντωνίου Ανδρέας, ψυχοδραματιστής - εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και Ρουσσάκη Έλλη, ψυχοδραματίστρια - καθηγήτρια φυσικής αγωγής

Ελεύθερη Συμμετοχή

 

Περιορισμένος αριθμός θέσεων, δήλωση συμμετοχής απαραίτητη ως την Τετάρτη 19 Ιουνίου στο 2107229567 και στο info@aerton.gr

www.aerton.gr