Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Σεμινάριο Χοροκινητικής Θεραπείας

 

Η άερτον διοργανώνει ένα σεμινάριο γνωριμίας με την Χοροκινητική Θεραπεία!

 

Η σύγχρονη νευροεπιστήμη αναγνωρίζει πια ότι “αντικρίζουμε” τον κόσμο με ολόκληρο το σώμα μας, καταλύοντας και εμπειρικά την κυριαρχία του νου επί του σώματος. Ο νους, λένε σήμερα οι νευροεπιστήμονες,  δεν βρίσκεται μόνο στον εγκέφαλο αλλά σε ολόκληρο το σώμα το οποίο αποτελεί ένα σύνθετο σύστημα που μας ενημερώνει διαρκώς για το πώς να αντιδράσουμε μπροστά σε μια κατάσταση. Μαθαίνοντας να αναγνωρίζουμε τι συμβαίνει στο σώμα μας, μαθαίνουμε να αναγνωρίζουμε συναισθήματα, σκέψεις, κίνητρα, δημιουργώντας μια πιο ολοκληρωμένη ανάγνωση του κόσμου που μας περιβάλλει και του τρόπου με τον οποίο σχετιζόμαστε με τον εαυτό μας και τους άλλους.

 

Στη Χοροκινητική Θεραπεία το σώμα και η κίνηση έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι σωματικές και κινητικές μας εμπειρίες μπορούν να μας δώσουν χρήσιμες ενοράσεις για τον τρόπο που υπάρχουμε, μόνοι μας και με τους άλλους.

 

Σε αυτή τη δίωρη συνάντηση γνωριμίας με την Χοροκινητική Θεραπεία θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε λίγο καλύτερα αυτή την αλληλοσύνδεση.

 

Λίγα λόγια για την Χοροκινητική Θεραπεία:

 

Η Χοροκινητική Θεραπεία (Dance Movement Therapy) εντάσσεται στις θεραπείες μέσω τέχνης και είναι μια ειδικότητα της ψυχοθεραπείας που χρησιμοποιεί το σώμα και τις μη λεκτικές εκφράσεις του σώματος σαν μέσο για να προωθήσει τη συναισθηματική, συμπεριφορική, κοινωνική και φυσική κατάσταση του ατόμου. Εφαρμόζεται τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό πλαίσιο.

Στη Χοροκινητική Θεραπεία βασική αρχή είναι ότι όλοι μπορούν να κινηθούν και να χορέψουν και ότι η κίνησή τους ενέχει νόημα σε προσωπικό επίπεδο.

Ο θεραπευτής παρέχει ένα ασφαλές περιβάλλον για παράθεση συναισθημάτων και σκέψεων που προκύπτουν από τη συμβολική φύση της κινητικής εμπειρίας.

 

Δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία, μόνο άνετα ρούχα!

 

Τη συνάντηση θα συντονίσει η Έλενα Καραμπούλα, Χοροκινητική Θεραπεύτρια ( ΜΑ in Dance Movement Therapy, Universitat Autonoma de Barcelona). Έχει πτυχίο στην Ιστορία του Ελληνικού Πολιτισμού από το ΕΑΠ, και σπουδές στη δημοσιογραφία. Έχει δουλέψει με ενήλικες με νοητική υστέρηση και ψυχικές διαταραχές  σε κέντρα ημέρας και οικοτροφεία και με παιδιά με αυτισμό. Σήμερα διατηρεί σταθερή συνεργασία με την εταιρεία Ψυχολογικών Υπηρεσιών Άερτον (www.aerton.com) παρέχοντας ομαδικές και ατομικές συνεδρίες και εργάζεται εθελοντικά στο νοσοκομείο ημέρας του ΕΠΙΨΥ (www.epipsi.gr) συντονίζοντας ομάδες Χοροκινητικής Θεραπείας για ενήλικες με ψυχικές διαταραχές.

 

Ημερομηνία: 27 Ιουνίου

Ώρα διεξαγωγής: 19:00-21:00

Κόστος: 20 Ευρώ

 

Τόπος: άερτονΤσόχα 23, μετρό Αμπελόκηποι

 

Περιορισμένος αριθμός θέσεων, δήλωση συμμετοχής απαραίτητη ως την Κυριακή 25 Ιουνίου στο 2107229567 και στο info@aerton.gr

www.aerton.gr