Βιωματικά Σεμινάρια σε Γονείς

Εκπαιδευτικό Έτος 2016 - 2017

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων μας, ερχόμαστε σε επαφή με συλλόγους γονέων, παρέχοντας βιωματικά σεμινάρια σε γονείς για ζητήματα που τους απασχολούν, όπως είναι η χρήση ουσιών στην εφηβική ηλικία, ο γονεϊκός ρόλος, και ο εθισμός των παιδιών στο διαδίκτυο. Στόχος μας είναι η ενημέρωση, αλλά και η συνεχής υποστήριξη των γονιών στο δύσκολο έργο τους.

 

Ποιοι είμαστε

Η άερτον είναι μία εταιρεία ψυχολογικών υπηρεσιών. Αποτελείται από εξειδικευμένους και αξιόπιστους λειτουργούς της ψυχικής υγείας, προσανατολισμένους στην ολοκληρωμένη φροντίδα του ανθρώπου. Παρέχει ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία, θεματικές ομάδες (για την απεξάρτηση από το κάπνισμα και τις κρίσεις πανικού, για τη μοναξιά, για τα παντρεμένα ζευγάρια και τη γονεϊκότητα, ομάδες ψυχοδράματος) καθώς και κύκλους βιωματικών σεμιναρίων σε σχολεία και συλλόγους γονέων.

Η άερτον σας δίνει την δυνατότητα να εγγραφείτε συνδρομητές σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης για τον σύλλογο σας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Α) Ένα ή περισσότερα βιωματικά σεμινάρια στους γονείς

Β) Συνεχή συμβουλευτική υποστήριξη του συλλόγου για όλη την διάρκεια του σχολικού έτους

Γ) Πλήρη παροχή ψυχολογικών υπηρεσιών σε κάθε γονέα (συμβουλευτική, ατομική ή ομαδική ψυχοθεραπεία, συμμετοχή σε ειδικά προγράμματα) με σημαντική έκπτωση 50%

Τα σεμινάρια

Τα σεμινάρια έχουν θέμα «Εξαρτήσεις και έφηβος», «Γονιός, ένας δύσκολος ρόλος» και «Εθισμός στο Διαδίκτυο» και απευθύνονται σε όλους τους γονείς. Κάθε σεμινάριο διαρκεί δυο ώρες, έχει βιωματικό χαρακτήρα και βασίζεται στο ψυχόδραμα, ένα είδος ομαδικής θεραπείας, που δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να χρησιμοποιούν, παράλληλα με το λόγο, τη δράση και την αναπαράσταση. Το ψυχόδραμα επιτρέπει να γνωρίσουμε και να καταλάβουμε τον εαυτό μας καλύτερα μέσα απ΄το παιχνίδι, τον αυθορμητισμό και τη δημιουργικότητα. Μέσα από την τεχνική αυτή, οι γονείς ενισχύουν τον ρόλο τους, αναγνωρίζουν και προλαμβάνουν προβληματικές καταστάσεις, ανακαλύπτουν διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης των δυσκολιών και αποκτούν τη δυνατότητα δημιουργίας ουσιαστικότερων δεσμών με τα παιδιά τους.

  • «Γονιός, ένας δύσκολος ρόλος»

Πολλές φορές είναι δύσκολο για τους γονείς να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις του ρόλου τους. Συναντούν δυσκολίες στην επικοινωνία τους με το παιδί, στη σχέση τους μαζί του, στην κάλυψη των αναγκών του, στην τήρηση ορίων –και τόσα άλλα. Είναι σημαντικό οι δυσκολίες αυτές να εντοπίζονται και να αντιμετωπίζονται, απεγκλωβίζοντας τους γονείς και συμβάλλοντας στην ολοκληρωμένη εξέλιξη του παιδιού. Το σεμινάριο επεξεργάζεται τις δυσκολίες στη διαπαιδαγώγηση και την επικοινωνία με το παιδί και τον έφηβο, τον ρόλο του γονιού και της οικογένειας, καθώς και την ενίσχυση της σχέσης γονιού – παιδιού.

  • «Εξαρτήσεις και έφηβος»

   Η κατάχρηση ουσιών από εφήβους είναι ένα θέμα που απασχολεί όσους τους περιβάλλουν, καθώς οι έφηβοι καθιστούν έναν ευάλωτο πληθυσμό για την ανάπτυξη συμπεριφορών εξάρτησης. Οι προετοιμασμένοι γονείς μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στη μείωση των πιθανοτήτων ανάπτυξης τέτοιων συμπεριφορών. Το σεμινάριο επεξεργάζεται το θέμα των ουσιών και τη στάση των εφήβων απέναντι σε αυτές, ενισχυτικούς και επιβαρυντικούς παράγοντες ως προς την εκδήλωση της χρήσης, καθώς και τον καίριο ρόλο της οικογένειας, για την πρόληψη και την αποτροπή της.

  • «Εθισμός στο Διαδίκτυο»

   Η χρήση του διαδικτύου έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια ειδικά στα παιδιά και στους  εφήβους για γνώση, ψυχαγωγία, επικοινωνία, υπάρχουν όμως κάποιες προϋποθέσεις όσον αφορά τη χρήση του. Συχνό φαινόμενο πλέον είναι η εξάρτηση από το διαδίκτυο και εμφανίζεται συνήθως στην παιδική ηλικία αλλά και στη μέση εφηβεία, την περίοδο δηλαδή που οι έφηβοι πειραματίζονται, αυτονομούνται και αμφισβητούν τους γονείς. Οι γονείς συχνά δυσκολεύονται να βάλουν όρια στη χρήση, να παρέμβουν με κάποιο τρόπο ή δε γνωρίζουν και οι ίδιοι τους κινδύνους και δεν είναι αρκετά εξοικειωμένοι. Το σεμινάριο επεξεργάζεται τη στάση του γονιού, τον τρόπο διαχείρισης, τα όρια που πρέπει να θέσει και παράλληλα το σεβασμό της προσωπικότητας και των αναγκών του παιδιού ή του εφήβου.

Το συμβόλαιο

Το κόστος εγγραφής στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης ανέρχεται στα 100€ ανά σύλλογο και περιλαμβάνει:

Α) Ένα ή περισσότερα βιωματικά σεμινάρια στους γονείς

Β) Συνεχή συμβουλευτική υποστήριξη του συλλόγου για όλη την διάρκεια του σχολικού έτους 2015 - 2016

Γ) Πλήρη παροχή ψυχολογικών υπηρεσιών σε κάθε γονέα (συμβουλευτική, ατομική ή ομαδική ψυχοθεραπεία, συμμετοχή σε ειδικά προγράμματα) με σημαντική έκπτωση 50% σε κάθε παρεχόμενη υπηρεσία.

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους θα διοργανώνονται δράσεις και εξιδεικευμένα σεμινάρια εκπαιδευτικού χαρακτήρα, ενώ κρατώντας σταθερή επικοινωνία με τον σύλλογο, θα μπορούμε να αποστέλλουμε επιστημονικά άρθρα και να παρεμβαίνουμε στις προκύπτουσες ανάγκες.

Επικοινωνία

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά, στο 210 7229567, ή μέσω mail, στο info@aerton.gr. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας, www.aerton.gr.