1ο Διεθνές Ψυχαναλυτικό Συμπόσιο Ο Φρόυντ στην Ακρόπολη.

Θεατρικό Εργαστήρι Άερτον                                                 

 

Η άερτον - ψυχολογικές υπηρεσίες με χαρά σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στη νέα δραστηριότητα: «Θεατρικό Εργαστήρι Άερτον».

 

Ομαδική εποπτεία για επαγγελματίες και φοιτητές ψυχικής υγείας

 

H άερτον - ψυχολογικές  υπηρεσίες παρέχει  τη δυνατότητα σε νέους επαγγελματίες και φοιτητές ψυχικής υγείας να παρακολουθούν κλινική εποπτεία ψυχαναλυτικής προσέγγισης.

 

Η «Άερτον Ψυχολογικές Υπηρεσίες» διοργανώνει το

1ο Διεθνές Ψυχαναλυτικό Συμπόσιο “Ο Φρόυντ στην Ακρόπολη”

 

Αντλώντας έμπνευση από την επίσκεψη του Φρόυντ στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο του 1904 που είχε ιδιαίτερη σημασία για τον ίδιο και αποτέλεσε αντικείμενο μελέτης, στις 28 & 29 Σεπτεμβρίου 2019 η εταιρεία «Άερτον Ψυχολογικές Υπηρεσίες», σε συνεργασία με την "Lectus adv.", διοργανώνουν το 1ο Διεθνές  Ψυχαναλυτικό Συμπόσιο «Ο Φρόυντ στην Ακρόπολη», στο Μουσείο της Ακρόπολης. Το συμπόσιο αποτελεί μια πρωτοβουλία της Άερτον όπου η ψυχανάλυση συναντά την πολιτιστική μας κληρονομιά μέσα από τα βήματα του ιδρυτή της, Σίγκμουντ Φρόυντ.

Ανοιχτό Βιωματικό Σεμινάριο Ψυχοδράματος

 

Το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019  και ώρα 10:45 π.μ. θα πραγματοποιηθεί ένα 2ωρο βιωματικό σεμινάριο γνωριμίας με το Ψυχόδραμα με ελεύθερη συμμετοχή.

Κινήσου, Παίξε, Εξερεύνησε

Κύκλος Βιωματικών Σεμιναρίων Χοροκινητικής Θεραπείας

 

Εισαγωγικός κύκλος 3 συναντήσεων Χοροκινητικής Θεραπείας στην άερτονΚινήσου, Παίξε, Εξερεύνησε!

Σεμινάριο Δραματοθεραπείας με τίτλο:

«Σπάνιος ναι, μόνος όχι: Η ψυχολογική διάσταση της σπάνιας ασθένειας»

 

Η σχέση μεταξύ ψυχής και σώματος, από τα πολύ παλιά χρόνια, αποτελούσε θέμα αντιπαράθεσης μεταξύ φυσιολόγων και φιλοσόφων. Στη σημερινή εποχή, η κατανόηση της στενής σχέσης που υπάρχει μεταξύ της υγείας και της ψυχολογίας, καθίσταται απαραίτητη στα πλαίσια ενός σύγχρονου βιοψυχοκοινωνικού μοντέλου υγείας.

Νέο εκπαιδευτικό σεμινάριο:

"Ψυχιατρική εκτίμηση και στοιχεία ψυχοφαρμακολογίας: Βασικές κλινικές δεξιότητες για επαγγελματίες ψυχικής υγείας"

 

Η κλινική ψυχιατρική εξέταση, η πιθανή διάγνωση, τα ζητήματα διαφορικής διάγνωσης είναι σημαντικά προκειμένου να υπάρξει εύστοχος θεραπευτικός σχεδιασμός, εξειδικευμένος και μοναδικός για κάθε ασθενή. Αντίστοιχα, η γνώση του πότε πρέπει ένας ασθενής να παραπεμφθεί σε ψυχίατρο, καθώς και ποια σημάδια είναι ανησυχητικά στην εικόνα ή στον λόγο ενός θεραπευόμενου μπορεί να αποδειχθεί κρίσιμης σημασίας και δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Ψυχαναλυτικό Βήμα: "Η έννοια της μεταβίβασης στην ψυχανάλυση"

 

Ο κύκλος ψυχαναλυτικών διαλέξεων "ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΒΗΜΑ" της  άερτον - ψυχολογικές υπηρεσίες  συνεχίζεται με την ομιλία του ψυχίατρου- ψυχαναλυτή Βασίλη Δημόπουλου, που θα γίνει την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 και ώρα 18:00.

«Ο μπαμπάς λείπει σε ταξίδι για δουλειές»

Βιωματικό εργαστήριο Δραματοθεραπείας πάνω στην απουσία του πατέρα

 

«Ένα παιδί ατενίζει το πέλαγος. Με μάτια ορθάνοιχτα αναζητά τον πατέρα. Στην προσπάθειά του να νοηματοδοτήσει αυτό τον κόσμο, ο πατέρας, πρέπει να μπορεί να μεταδώσει την επιθυμία, να μιλήσει για το μέλλον, να καταστήσει το Παιδί αληθινό κληρονόμο για να μπορέσει να παραλάβει ένα νόημα για τον κόσμο, αλλά και να ανακαλύψει καινούργια νοήματα, καινούργιους κόσμους νοήματος…»

Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Εισαγωγικό σεμινάριο Χοροκινητικής Θεραπείας: Κινήσου, Παίξε, Εξερεύνησε  

 

Η άερτον διοργανώνει ένα σεμινάριο γνωριμίας με την Χοροκινητική Θεραπεία!