Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Εισαγωγικό σεμινάριο Χοροκινητικής Θεραπείας: Κινήσου, Παίξε, Εξερεύνησε  

 

Η άερτον διοργανώνει ένα σεμινάριο γνωριμίας με την Χοροκινητική Θεραπεία!

 

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα χρησιμοποιήσουμε τη Χοροκινητική Θεραπεία ως μέσο σύνδεσης, πρωτίστως με τον εαυτό μας, και μετά με τους άλλους. Μέσω του παιχνιδιού και της εξερεύνησης θα ανακαλύψουμε εκ νέου το σώμα μας και την ενσυνείδητη κίνησή του, και θα επανασυνδεθούμε με τις πλευρές του εαυτού μας, που οι περισσότεροι ξεχνάμε στην καθημερινότητά μας.

 

Η πρώτη μας αυτή συνάντηση θα γίνει την Παρασκευή 10 Μαΐου  και θα είναι εισαγωγική.

 

Λίγα λόγια για την Χοροκινητική Θεραπεία:

 

Η Χοροκινητική Θεραπεία (Dance Movement Therapy) εντάσσεται στις θεραπείες μέσω τέχνης και είναι μια ειδικότητα της ψυχοθεραπείας που χρησιμοποιεί το σώμα και τις μη λεκτικές εκφράσεις του σώματος σαν μέσο για να προωθήσει τη συναισθηματική, συμπεριφορική, κοινωνική και φυσική κατάσταση του ατόμου. Εφαρμόζεται τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό πλαίσιο.

Στη Χοροκινητική Θεραπεία βασική αρχή είναι ότι όλοι μπορούν να κινηθούν και να χορέψουν και ότι η κίνησή τους ενέχει νόημα σε προσωπικό επίπεδο.

Ο θεραπευτής παρέχει ένα ασφαλές περιβάλλον για παράθεση συναισθημάτων και σκέψεων που προκύπτουν από τη συμβολική φύση της κινητικής εμπειρίας.

 

Για τη συμμετοχή δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία, μόνο η παρουσία σας!

 

Το σεμινάριο θα συντονίσει η Μαριάννα Φιωτάκη, Χοροκινητική θεραπεύτρια (MA in Dance Movement Therapy, Universidad Autonoma de Barcelona) και απόφοιτος του τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής του ΤΕΙ Αθήνας. Έχει δουλέψει με ενήλικες με νοητική υστέρηση, άνοια και Alzheimer και με παιδιά με αναπτυξιακές και γνωσιακές δυσκολίες. Συνεργάζεται με την ΜΚΟ "ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ", η οποία προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη σε ογκολογικούς ασθενείς του νοσοκομείου «Άγιοι Ανάργυροι» στην Κηφισιά και με την άερτον - ψυχολογικές υπηρεσίες. Στη διπλωματική της εργασία ασχολήθηκε με την έρευνα της σχέσης της ταυτότητας φύλου και της Χοροκινητικής θεραπείας, και το πώς επηρεάζει το ένα το άλλο.

 

Ημερομηνία: Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Ώρα διεξαγωγής: 19:30-21:00

Κόστος: 5 Ευρώ

 

Τόπος: άερτονΤσόχα 23, μετρό Αμπελόκηποι

 

Περιορισμένος αριθμός θέσεων, δήλωση συμμετοχής απαραίτητη ως την Τετάρτη 8 Μαΐου στο 2107229567 και στο info@aerton.gr

www.aerton.gr