Βιωματικά Σεμινάρια σε Νοσηλευτές

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων μας, ερχόμαστε σε επαφή με νοσηλευτές και συλλόγους εργαζομένων, παρέχοντας βιωματικά σεμινάρια σε αυτή την ιδιαίτερη ομάδα επαγγελματιών που έρευνες δείχνουν ότι πλήττονται σε μεγάλο βαθμό  από το σύνδρομο επαγγελματικής εξουθένωσης (burn out syndrome). Στόχος μας είναι η πρόληψη ή και αντιμετώπιση του συνδρόμου επαγγελματικής εξουθένωσης, και η υποστήριξη των νοσηλευτών/νοσηλευτριών στο δύσκολο επάγγελμά τους.

 

Ποιοι είμαστε

Η άερτον είναι μία εταιρεία ψυχολογικών υπηρεσιών. Αποτελείται από εξειδικευμένους και αξιόπιστους λειτουργούς της ψυχικής υγείας, προσανατολισμένους στην ολοκληρωμένη φροντίδα του ανθρώπου. Παρέχει ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία, θεματικές ομάδες (για την απεξάρτηση από το κάπνισμα και τις κρίσεις πανικού, για τη μοναξιά, για τα παντρεμένα ζευγάρια και τη γονεϊκότητα, ομάδες ψυχοδράματος) καθώς και κύκλους βιωματικών σεμιναρίων σε σχολεία, αλλά και σε συλλόγους εργαζομένων.

Νοσηλευτές/Νοσηλεύτριες και burn out

Πέρα από την καθημερινή επαφή με τον ανθρώπινο πόνο που μπορεί από μόνη της να προκαλέσει συναισθηματική εξάντληση, οι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες των ελληνικών νοσοκομείων και κλινικών καλούνται να αντεπεξέλθουν στο δύσκολο επάγγελμά τους έχοντας ιδιαίτερα αυξημένες ευθύνες, περιορισμένα μέσα, ανεπάρκεια νοσηλευτικού δυναμικού και έλλειψη συνεχιζόμενης κατάρτισης. Οι υψηλές πιέσεις, το άγχος, η έλλειψη οργάνωσης,  οι γρήγοροι ρυθμοί, το κυλιόμενο ωράριο, αλλά και η δυσκολία στην επικοινωνία και τη συνεργασία με τον ασθενή αποτελούν επιβαρυντικούς παράγοντες για την εμφάνιση επαγγελματικής εξουθένωσης.

Αναγκαιότητα υποστήριξης

Παρά τα υψηλά ποσοστά επαγγελματικής εξουθένωσης όμως οι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες παραμένουν στην εργασία τους, γιατί βρίσκουν ιδιαίτερη ικανοποίηση από το αντικείμενο της επαγγελματικής τους δραστηριότητας: αγαπούν τη δουλειά τους. Αν υπάρχει μια υποστηρικτική προς αυτούς ομάδα και εξασφαλιστούν η καλή συνεργασία και επικοινωνία μπορούν να αντισταθούν σθεναρά στον κίνδυνο επαγγελματικής εξουθένωσης.

Ο στόχος των ομάδων νοσηλευτών είναι να δημιουργηθεί αυτό το υποστηρικτικό πλαίσιο όπου οι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες θα μπορούν να «θωρακιστούν» ψυχικά απέναντι στην επαγγελματική εξουθένωση και να αυξήσουν την αυτοπεποίθησή τους, αλλά και να διαχειρίζονται το άγχος και το θυμό τους. Επιπλέον, βοηθούν στην ενίσχυση των δεσμών της ομάδας και στη δημιουργία  υποστηρικτικού κλίματος στους χώρους εργασίας.

Βιωματικές ομάδες στο χώρο του άερτον

Στο χώρο μας, σε ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης και ασφάλειας, μπορούν να προσέλθουν νοσηλευτές και νοσηλεύτριες από όλες τις νοσοκομειακές μονάδες και κλινικές της Αθήνας, ανώνυμα, ώστε να λάβουν την απαραίτητη υποστήριξη.

Βιωματικές ομάδες στο χώρο σας

Εναλλακτικά, υπάρχει η δυνατότητα, μετά από αίτημα των νοσηλευτών, της διοίκησης ή του συλλόγου εργαζομένων, να πραγματοποιήσει η θεραπευτική ομάδα του άερτον τα βιωματικά σεμινάρια σε χώρο που μπορεί να διαθέτει το νοσοκομείο ή η κλινική.

Επικοινωνία

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά, στο 210 7229567, ή μέσω mail, στο info@aerton.gr.