29 Σεπτεμβρίου 2018

Βιωματικό Σεμινάριο Διαχείρισης Μοναξιάς

 

Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018 στις 12.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ένα βιωματικό σεμινάριο ψυχοδράματος με στόχο τη διαχείριση της μοναξιάς.

 

Όταν βιώνουμε μοναξιά συχνά εγκλωβιζόμαστε σε ένα φαύλο κύκλο. Στο σεμινάριο αυτό θα αξιοποιήσουμε το ψυχόδραμα, έτσι ώστε να μας βοηθήσει να διερευνήσουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε για τον εαυτό μας και τους άλλους και να δούμε πως αυτά επηρεάζουν το αίσθημα της μοναξιάς που βιώνουμε.

 

Το ψυχόδραμα είναι μια μέθοδος ομαδικής ψυχοθεραπείας που βασίζεται στην χρήση θεατρικών τεχνικών, με στόχο την αυτογνωσία, την θεραπεία και την καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων. Με βασικές αρχές τον αυθορμητισμό και τη δημιουργικότητα, μέσα σε μια ομάδα ψυχοδράματος μπορούμε, αλληλεπιδρώντας με τα άλλα μέλη της ομάδας, να διερευνήσουμε τους ρόλους που συνειδητά ή ασυνείδητα αναλαμβάνουμε , να τους τροποποιήσουμε ή να τους αντικαταστήσουμε.

 

Μέσα από το ψυχόδραμα τα άτομα θα επικεντρωθούν στο βίωμά τους "επί σκηνής", στο συναίσθημά τους, και θα ανακαλύψουν νέους "ρόλους", νέες αντιδράσεις στα θέματα στα οποία δυσκολεύονται, νέους τρόπους να υπάρχουν και να αλληλεπιδρούν με τους άλλους. Έτσι, θα δούμε τι είναι αυτό που μας κρατάει πίσω και τί μπορούμε να κάνουμε για να αρχίσουμε να απεγκλωβιζόμαστε από την κατάσταση αυτή.

 

Συντονίζει: Ανδρέας Αντωνίου, ψυχοδραματιστής

Κόστος συμμετοχής: 5€

Η διάρκεια του βιωματικού σεμιναρίου θα είναι δύο (2) ώρες και θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της άερτον (Τσόχα 23, Αμπελόκηποι).

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε μαζί μας στο 2107229567 ή στο info@aerton.gr.