Δραματοθεραπεία

άερτον - Υπηρεσίες

«Είμαστε το σύνολο των ρόλων που απαρτίζουμε»

                                                                            R. Landy, ( Προσωπικότητα και προσωπείο, 2001 )

Ατομικές συνεδρίες Δραματοθεραπείας

Η Δραματοθεραπεία δεν είναι τίποτα άλλο από τη χρησιμοποίηση της έμφυτης ικανότητας μας να «παίζουμε», μέσα στα πλαίσια της ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας. Ανήκει στις θεραπείες μέσω τέχνης καθώς το θέατρο και οι τεχνικές του, αποτελούν το βασικό ψυχοθεραπευτικό εργαλείο.

Είναι μία σύγχρονη ψυχοθεραπευτική προσέγγιση που λειτουργεί εμψυχωτικά για τον άνθρωπο καθώς ενισχύει τη δυνατότητα της συναισθηματικής μας έκφρασης και επικοινωνίας.

Στην καθημερινή μας ζωή παίζουμε ρόλους συνειδητά ή ασυνείδητα. Ολοι μας, «είμαστε το σύνολο των ρόλων » που καθημερινά καλούμαστε να παίξουμε στην επαγγελματική ή προσωπική μας ζωή, σε κάθε φάσμα των διαπροσωπικών μας σχέσεων και η ψυχική μας ισορροπία και ευεξία συνδέεται άρρηκτα με αυτούς. Οσο πιο λειτουργικούς ρόλους έχουμε για μας, τόσο πιο πολύ ικανοποιούμε τις προσωπικές μας ανάγκες και επιθυμίες και άρα πετυχαίνουμε το «ευ ζην».

Μέσα από το θέατρο, τη ζωγραφική, το παραμύθι, τον αυτοσχεδιασμό και το παιγνίδι, τη σωματική έκφραση, κατά τη διάρκεια της δραματοθεραπευτικής συνεδρίας, επεξεργαζόμαστε και εκφράζουμε τα «θέλω» και τις επιθυμίες μας , ανακαλύπτουμε νέα ταλέντα και κλίσεις, δημιουργούμε νέες , ενδιαφέρουσες προοπτικές για τη ζωή μας, προκειμένου να πλησιάσουμε σε μία ισορροπημένη και ολοκληρωμένη ζωή.

Απέναντι σε μία διαρκώς μεταβαλλόμενη εξωτερική πραγματικότητα, η δραματοθεραπευτική συνεδρία προτείνει δημιουργικούς τρόπους επεξεργασίας, αντιμετώπισης και κατανόησης των δυσκολιών μας και καταφέρνει να γίνει για τον καθένα μας, ο τόπος συνάντησης, συνεύρεσης και δημιουργίας ταυτότητας, νοήματος ζωής και ελπίδας.

 

Η Δραματοθεραπεία μπορεί να λειτουργήσει το ίδιο αποτελεσματικά και σε επίπεδο ομάδας.

Έλα στην ομάδα!

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν για λεπτομέρειες και διευκρινήσεις.

inps