Σεμινάρια/ εκπαίδευση

Η άερτον διοργανώνει συστηματικά εκπαιδευτικά σεμινάρια για νέους επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Η επιλογή των εισηγητών γίνεται πάντα με κριτήριο την άριστη επιστημονική τους επάρκεια και το κλινικό τους έργο. Εγγραφείτε στο newsletter για να ενημερώνεστε για τα επόμενα σεμινάρια.

 

Διοργανώνονται επίσης κύκλοι βιωματικών σεμιναρίων που απευθύνονται σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες (π.χ. γονείς, νοσηλευτές). Πατήστε πάνω στις εικόνες για να μάθετε περισσότερα για τα σεμινάρια και επικοινωνήστε με την άερτον για να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας για το σεμινάριο που σας αφορά. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί μας για να δηλώσετε ενδιαφέρον για ένα σεμινάριο που να απευθύνεται σε κάποια άλλη ομάδα και να το οργανώσουμε.

Νέο σεμινάριο:
Όταν η δραματοθεραπεία συναντά το θέατρο

 

Η άερτον - ψυχολογικές υπηρεσίες ανακοινώνει ένα νέο σεμινάριο με υπεύθυνη τη δραματοθεραπεύτρια Δώρα Τσιλούνη–Τζίκα με θέμα:

"Όταν η δραματοθεραπεία συναντά το θέατρο".

 

«Οιδίπους» και Οιδιπόδειο Σύμπλεγμα

Ψυχαναλυτική και Θεατρολογική Προσέγγιση

 

Η άερτον - ψυχολογικές υπηρεσίες ανακοινώνει ένα νέο σεμινάριο με υπεύθυνους τον ψυχαναλυτή Δρ. Α. Αλεξανδρίδη και τη θεατρολόγο Δρ. Ε. Γκίνη με θέμα:

«Οιδίπους» και Οιδιπόδιεο σύμπλεγμα: Ψυχαναλυτική και Θεατρολογική Προσέγγιση.

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

«Μια μελέτη του ψυχαναλυτικού λόγου»

 

Η άερτον - ψυχολογικές υπηρεσίες ανακοινώνει το Β' κύκλο του εκπαιδευτικού προγράμματος με εισηγήτρια την ψυχαναλύτρια Αθηνά Βούλγαρη με θέμα:

«Μια μελέτη του ψυχαναλυτικού λόγου».

Θεατρικό Εργαστήρι Άερτον

 

Η άερτον - ψυχολογικές υπηρεσίες με χαρά σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στη νέα δραστηριότητα: «Θεατρικό Εργαστήρι Άερτον».

 

Το «Θεατρικό Εργαστήρι Άερτον» απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας (άνω των 18) του γενικού πληθυσμού χωρίς προϋπόθεση την προηγούμενη επαφή με τις τέχνες ή τον χώρο της ψυχοθεραπείας. Έχει καθαρά δημιουργικό χαρακτήρα και στοχεύει στην ψυχαγωγία, τη γνωριμία με την τέχνη του θεάτρου, την έκφραση, την φαντασία και το παιχνίδι.

Ομαδική εποπτεία για επαγγελματίες και φοιτητές ψυχικής υγείας

 

άερτον - ψυχολογικές  υπηρεσίες παρέχει  τη δυνατότητα σε νέους επαγγελματίες και φοιτητές ψυχικής υγείας να παρακολουθούν κλινική εποπτεία ψυχαναλυτικής προσέγγισης.

 

Ανοιχτό Βιωματικό Σεμινάριο Ψυχοδράματος

 

Το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019  και ώρα 10:45 π.μ. θα πραγματοποιηθεί ένα 2ωρο βιωματικό σεμινάριο γνωριμίας με το Ψυχόδραμα με ελεύθερη συμμετοχή.

Σεμινάριο Δραματοθεραπείας με τίτλο:

«Σπάνιος ναι, μόνος όχι: Η ψυχολογική διάσταση της σπάνιας ασθένειας»

 

Η σχέση μεταξύ ψυχής και σώματος, από τα πολύ παλιά χρόνια, αποτελούσε θέμα αντιπαράθεσης μεταξύ φυσιολόγων και φιλοσόφων. Στη σημερινή εποχή, η κατανόηση της στενής σχέσης που υπάρχει μεταξύ της υγείας και της ψυχολογίας, καθίσταται απαραίτητη στα πλαίσια ενός σύγχρονου βιοψυχοκοινωνικού μοντέλου υγείας.

Νέο εκπαιδευτικό σεμινάριο:

"Ψυχιατρική εκτίμηση και στοιχεία ψυχοφαρμακολογίας: Βασικές κλινικές δεξιότητες για επαγγελματίες ψυχικής υγείας"

 

Η κλινική ψυχιατρική εξέταση, η πιθανή διάγνωση, τα ζητήματα διαφορικής διάγνωσης είναι σημαντικά προκειμένου να υπάρξει εύστοχος θεραπευτικός σχεδιασμός, εξειδικευμένος και μοναδικός για κάθε ασθενή. Αντίστοιχα, η γνώση του πότε πρέπει ένας ασθενής να παραπεμφθεί σε ψυχίατρο, καθώς και ποια σημάδια είναι ανησυχητικά στην εικόνα ή στον λόγο ενός θεραπευόμενου μπορεί να αποδειχθεί κρίσιμης σημασίας και δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Ψυχαναλυτικό Βήμα: "Η έννοια της μεταβίβασης στην ψυχανάλυση"

 

Ο κύκλος ψυχαναλυτικών διαλέξεων "ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΒΗΜΑ" της  άερτον - ψυχολογικές υπηρεσίες  συνεχίζεται με την ομιλία του ψυχίατρου- ψυχαναλυτή Βασίλη Δημόπουλου, που θα γίνει την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 και ώρα 18:00.

«Ο μπαμπάς λείπει σε ταξίδι για δουλειές»

Βιωματικό εργαστήριο Δραματοθεραπείας πάνω στην απουσία του πατέρα

 

«Ένα παιδί ατενίζει το πέλαγος. Με μάτια ορθάνοιχτα αναζητά τον πατέρα. Στην προσπάθειά του να νοηματοδοτήσει αυτό τον κόσμο, ο πατέρας, πρέπει να μπορεί να μεταδώσει την επιθυμία, να μιλήσει για το μέλλον, να καταστήσει το Παιδί αληθινό κληρονόμο για να μπορέσει να παραλάβει ένα νόημα για τον κόσμο, αλλά και να ανακαλύψει καινούργια νοήματα, καινούργιους κόσμους νοήματος…»

Έλα στην ομάδα!

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν για λεπτομέρειες και διευκρινήσεις.

inps