Σεμινάριο Δραματοθεραπείας με τίτλο:

«Σπάνιος ναι, μόνος όχι: Η ψυχολογική διάσταση της σπάνιας ασθένειας»

 

Η σχέση μεταξύ ψυχής και σώματος, από τα πολύ παλιά χρόνια, αποτελούσε θέμα αντιπαράθεσης μεταξύ φυσιολόγων και φιλοσόφων. Στη σημερινή εποχή, η κατανόηση της στενής σχέσης που υπάρχει μεταξύ της υγείας και της ψυχολογίας, καθίσταται απαραίτητη στα πλαίσια ενός σύγχρονου βιοψυχοκοινωνικού μοντέλου υγείας.

 

Στόχος του σεμιναρίου είναι, μέσα από το δημιουργικό πρίσμα της προσέγγισης της Δραματοθεραπείας , με όχημα το παιχνίδι, την παντομίμα, την κίνηση, τη ζωγραφική, να προσεγγίσουμε τις ψυχολογικές διαστάσεις της σπάνιας νόσου και τον σημαντικό ρόλο που παίζουν οι ψυχικοί παράμετροι στην υγεία και την ασθένεια.

 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας όλων των ειδικοτήτων (ιατρούς, νοσηλευτές, επισκ. υγείας κτλ.), σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας και ανθρωπιστικών επιστημών (ψυχολόγους , κοιν. λειτουργούς, κτλ.) σε εκπαιδευτικούς και δασκάλους, καθώς και σε όσους ασχολούνται επαγγελματικά με την πρόληψη, την αγωγή υγείας και τη φροντίδα του παιδιού και του ενηλίκου.

 

Ημερομηνία: Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Ώρα: 11:00 -14.00

Χώρος διεξαγωγής : άερτονΛεωφ. Βασ. Σοφίας 98, Πλατεία Μαβίλη

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων : 10 άτομα

Κόστος συμμετοχής : 30€

Υπεύθυνη σεμιναρίου : Ελένη Μακρογιάννη, ψυχολόγος, δραματοθεραπεύτρια

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

 

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν εδώ την αίτηση τους ή να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο info@aerton.gr μέχρι την Τρίτη 28/5/2019.

www.aerton.gr 

 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η Ελένη Μακρογιάννη είναι πτυχιούχος του τμήματος Φ.Π.Ψ. της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών  (ΕΚΠΑ) και του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Κατέχει άδεια άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου.

Εχει εξειδικευτεί στην Ψυχοθεραπεία μέσω Θεάτρου –Dramatherapy, καθώς και στην Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία. Κατέχει 20ετή κλινική εμπειρία, σαν ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεύτρια, με εξειδίκευση στις εξαρτήσεις από ουσίες, στην προβληματική χρήση διαδικτύου καθώς και στις διατροφικές διαταραχές.

Εχει λάβει μέρος, με ομιλίες της, σε πολλά συνέδρια και ημερίδες. Αρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά και σε ιστότοπους που αφορούν στον χώρο της ψυχικής υγείας.

Σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα πάνω στην Ψυχοθεραπεία μέσω Θεάτρου, που απευθύνονται σε ειδικούς ψυχικής υγείας αλλά και στο ευρύ κοινό.

Είναι μέλος του Δ.Σ. της Ενωσης Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδος (Ε.Δ.Π.Ε. www.edpe.gr ) καθώς και τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ. www.seps.gr )

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.