Νέο εκπαιδευτικό σεμινάριο:

"Ψυχιατρική εκτίμηση και στοιχεία ψυχοφαρμακολογίας: Βασικές κλινικές δεξιότητες για επαγγελματίες ψυχικής υγείας"

 

Η κλινική ψυχιατρική εξέταση, η πιθανή διάγνωση, τα ζητήματα διαφορικής διάγνωσης είναι σημαντικά προκειμένου να υπάρξει εύστοχος θεραπευτικός σχεδιασμός, εξειδικευμένος και μοναδικός για κάθε ασθενή. Αντίστοιχα, η γνώση του πότε πρέπει ένας ασθενής να παραπεμφθεί σε ψυχίατρο, καθώς και ποια σημάδια είναι ανησυχητικά στην εικόνα ή στον λόγο ενός θεραπευόμενου μπορεί να αποδειχθεί κρίσιμης σημασίας και δεν μπορεί να αγνοηθεί.

 

Εξίσου απαραίτητη είναι για τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας η γνώση βασικών αρχών ψυχοφαρμακολογίας και η ενημέρωση για τα σύγχρονα δεδομένα, με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση των σύνθετων φαινομένων, όπως οι ψυχικές διαταραχές.

 

Η άερτον διοργανώνει έναν κύκλο τριών (3) συναντήσεων με αντικείμενο την ψυχιατρική εκτίμηση και την ψυχοφαρμακολογία. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα ακόλουθα:

 

  • Τι θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα κατά τη λήψη ιστουρικού;
  • Τι θα πρέπει να μας θορυβήσει αν αναφερθεί (και τι αν δεν αναφερθεί) στο λόγο ενός ατόμου που θα βλέπουμε για πρώτη φορά;
  • Πώς μπορούμε να συνεργαστούμε με τον ψυχίατρο, που παρακολουθεί έναν θεραπευόμενο για το μέγιστο όφελος του;
  • Ποιες κατηγορίες ψυχιατρικών φαρμάκων υπάρχουν;
  • Ποια είναι τα γνωστά σκευάσματα της κάθε κατηγορίας;
  • Πότε ενδείκνυται η λήψη τους και με ποιον τρόπο;
  • Ποια τα οφέλη και ποιες οι παρενέργειες που μπορούν να έχουν;
  • Πώς μπορούν να επηρεάσουν την ψυχοθεραπεία του ατόμου;

 

Σκοπός αυτού του κύκλου συναντήσεων είναι να καλύψει και να συμπληρώσει τα κενά που τυχόν υπάρχουν σε αυτά τα θεματικά πεδία, παρέχοντας βασικές και περιεκτικές πληροφορίες, χρήσιμες για την καθημερινή πρακτική. Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας (ψυχολόγοι, ψυχοθεραποευτές κ.ά.) και σε φοιτητές και αφορούν εργαζόμενους τόσο σε δομές ψυχικής υγείας όσο και στην ιδιωτική πρακτική.

 

Ημερομηνίες συναντήσεων: Πέμπτες 30/5, 6/6 και 13/6

Ώρα: 20:00 - 21.30

Χώρος διεξαγωγής : άερτονΛεωφ. Βασ. Σοφίας 98, Πλατεία Μαβίλη

Κόστος συμμετοχής : 40€ (φοιτητές), 60€ (επαγγελματίες)

Εισηγήτρια: Ελένη Μαύρουψυχίατρος, διευθύντρια Γ.Ν.Α. "Γ. Γεννηματάς"

 

Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να  να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο info@aerton.gr ή στο 210 7229567 μέχρι τη Δευτέρα 27/5/2019.

www.aerton.gr