Θεατρικό Εργαστήρι Άερτον

 

Η άερτον - ψυχολογικές υπηρεσίες με χαρά σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στη νέα δραστηριότητα: «Θεατρικό Εργαστήρι Άερτον».

 

Το «Θεατρικό Εργαστήρι Άερτον» απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας (άνω των 18) του γενικού πληθυσμού χωρίς προϋπόθεση την προηγούμενη επαφή με τις τέχνες ή τον χώρο της ψυχοθεραπείας. Έχει καθαρά δημιουργικό χαρακτήρα και στοχεύει στην ψυχαγωγία, τη γνωριμία με την τέχνη του θεάτρου, την έκφραση, την φαντασία και το παιχνίδι.

"Να είσαι ο εαυτός σου, όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι” έλεγε ο Oscar Wilde.

 

Με την υποστήριξη της συντονίστριας, τα μέλη της ομάδας θα τολμήσουν να δουν τον εαυτό τους μέσα από γνωστούς ρόλους αλλά και να εξερευνήσουν νέους. Για το σκοπό αυτό θα χρησιμοποιηθούν οι παρακάτω τεχνικές: αυτοσχεδιασμός, παιχνίδια ρόλων, τεχνικές playback theater, τεχνικές δραματοθεραπείας, θεατρικά και λογοτεχνικά κείμενα, ποιήματα, μύθοι, παραμύθια, συγγραφή ιστοριών κ.α. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων και με την χρήση αυτών των τεχνικών, θα δημιουργηθεί το υλικό της ομάδας με δυνατότητα διεξαγωγής θεατρικής παρουσίασης στο τέλος της χρονιάς.

 

Συντονίζει η Δραματοθεραπεύτρια , Εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού και εκπαιδευόμενη Playback Theater Μαίρη Κάρδαρη.

 

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα στο χώρο της άερτον (Τσόχα 23, Αμπελόκηποι) και θα διαρκούν 1,5 ώρα. Η μέρα και ώρα συμμετοχής θα οριστεί σε συνεννόηση με τη συντονίστρια.  Κόστος συμμετοχής: 60 ευρώ/μήνα.

 

Οι θέσεις είναι περιορισμένες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες και για κρατήσεις θέσεων (έως 31 Οκτωβρίου) μπορείτε να επικοινωνείτε με τη συντονίστρια της ομάδας:

Μαίρη Κάρδαρη

6907051466

marykardari@gmail.com

 

 

Σύντομο βιογραφικό:

Μαίρη Κάρδαρη, Ψυχοθεραπεύτρια ειδικευμένη στην Δραματοθεραπεία (Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας Αιών), Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού, Εκπαιδευόμενη με υποτροφία Θεραπευτικού Θεάτρου Playback Theater (Centre for Playback Theater New Paltz New York, κάτοχος διπλωμάτων Core training και Conducting). Έκανε σπουδές θεωρητικών της μουσικής, κλασικής κιθάρας, μοντέρνου τραγουδιού και δραματοποιημένου τραγουδιού (Ωδείο Φίλιππος Νάκκας) και Οικονομικών (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Συντονίζει θεραπευτικές και καλλιτεχνικές ομάδες καθώς και σεμινάρια/εργαστήρια παιδιών, εφήβων και ενηλίκων. Έχει εργασθεί σε κλινικά, εκπαιδευτικά, καλλιτεχνικά πλαίσια και δομές με πληθυσμό εξαρτημένων ατόμων, ψυχωσικό πληθυσμό, άτομα με αυτισμό και νοητική στέρηση, προσφυγικό πληθυσμό και εργαζόμενους στο προσφυγικό πεδίο (Ξενώνας ΕΠΑΨΥ Αριάδνη, Κέντρο Ημέρας Βαβέλ, ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ,ΕΑΤΑ Δήμου Αθηναίων, ΚΔΑΠ Δήμου Ζωγράφου κ.α.). Συμμετέχει, συντονίζει και σκηνοθετεί θεατρικά εργαστήρια, ομάδες, παραστάσεις και performances από το 2011. Συνεργάζεται με δημόσια και ιδιωτικά κέντρα υπηρεσιών ψυχικής υγείας και από τον Σεπτέμβρη του 2019 είναι ελεύθερος επαγγελματίας ψυχοθεραπεύτρια πραγματοποιώντας ατομικές και ομαδικές συνεδρίες ιδιωτικά.