Νέο σεμινάριο:

Όταν η δραματοθεραπεία συναντά το θέατρο

 

Η άερτον - ψυχολογικές υπηρεσίες ανακοινώνει ένα νέο σεμινάριο με υπεύθυνη τη δραματοθεραπεύτρια Δώρα Τσιλούνη–Τζίκα με θέμα:

"Όταν η δραματοθεραπεία συναντά το θέατρο".

 

Στόχος αυτού του σεμιναρίου είναι οι  συμμετέχοντες να γνωρίσουν τις  αρχές της δραματοθεραπείας στη σύνδεση με τη θεατρική τέχνη. Επίσης να τους δοθεί η δυνατότητα μιας βιωματικής εμπειρίας με  ασκήσεις  και παίξιμο  ρόλων. Το σεμινάριο απευθύνεται σε παιδαγωγούς της γενικής και ειδικής αγωγής, νηπιαγωγούς, δραματοθεραπευτές, υπεύθυνους ομάδων θεατρικών εργαστηρίων, ψυχολόγους και  επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά.

 

Η δραματοθεραπεία όταν συναντά το θέατρο αποδεικνύεται πολύ κατάλληλη για τα παιδιά. Αυτός ο συνδυασμός  τα βοηθάει  να βελτιώσουν την έκφρασή τους,  διευκολύνει την επικοινωνία τους, την κοινωνικοποίησή τους, την ανάπτυξη δεξιοτήτων τους, τη φαντασία, την δημιουργικότητα αλλά και την ομαδική συνεργασία.

 

Το σεμινάριο θα βασιστεί στο  βιβλίο της συγγραφέα Δώρας Τσιλούνη -Τζίκα "Επί Σκηνής Όταν η Δραματοθεραπεία συναντά το θέατρο" (2018), εκδόσεις  Αρμός. Στο σεμινάριο θα παρουσιαστεί αναλυτικά η δεκαετής εργασία της Δραµατοθεραπεύτριας με τη θεατρική ομάδα παιδιών  και εφήβων σχολείου.

 

Στην εναρκτήρια συνάντηση εκτός από την υπεύθυνη του σεμιναρίου Δώρα Τσιλούνη–Τζίκα, Δραµατοθεραπεύτρια, εκπαιδευμένη στο ψυχόδραμα, μεταπτυχιακό στο Infant Mental Health, μέλος της Ευρωπαϊκής ένωσης Ψυχοθεραπευτών (EΑP), θα μιλήσει και ο   Νίκος  Τάκης, Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας, αναλυτής ομάδας, εκπ. μέλος της Ε.Ψ.Ε., ψυχοδραματιστής, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Εκπαιδευτικών Οργανισμών Ψυχοδράματος (F.E.P.T.O.)

 

Ημερομηνίες και Ώρα

Το σεμινάριο αυτό θα γίνει σε 4  συναντήσεις, στις 15 Φεβρουαρίου και στις 7,14 και 28 Μαρτίου. Η διάρκεια  της κάθε συνάντησης θα είναι 2.30  ώρες.

Στις 15 Φεβρουαρίου και 14 και 28 Μαρτίου η ώρα διεξαγωγής του σεμιναρίου θα είναι 11:30 - 14:00. Στις 7 Μαρτίου η ώρα διεξαγωγής θα είναι 14:00 - 16:30.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στο χώρο της άερτονλεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 98 (πλ. Μαβίλη)

 

Το κόστος συμμετοχής για το σύνολο του σεμιναρίου είναι 80€, 50€ για φοιτητές.

 

Δηλώσεις Συμμετοχής
Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος, η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη ως την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020 στο info@aerton.gr, σημειώνοντας Όνομα, Επίθετο,Τηλέφωνο και E-mail, Ιδιότητα.

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 2107229567.